Srbija: Romi u Nišu blokirali ulice zbog isključenja struje

Foto: Niške Vesti – ulica Dušana Popovića u naselju Crvena zvezda

NIŠ/SRBIJA – U tijeku je blokada ulice Dušana Popovića u naselju Crvena zvezda u Nišu koje većinom naseljavaju pripadnici romske nacionalnosti. Negdje oko 200 Roma nalazi se ulici, promet je paraliziran, a na terenu se nalazi i šest policijskih vozila. Nezadovoljstvo Roma izazvala je sječa struje zbog neplaćenih računa u iznosu od 29 milijuna dinara, prenosi portal Niške vijesti.

Prvi protest Roma zbog isključenja sa mreže bio je 26.septembra ispred gradske kuće.

Naselju Crvena zvezda isključena je struja zbog duga od 29 milijuna dinara, a na prosvjed su se odlučili jer su u mraku više od mjesec i pol dana. Oni su poslali dopis u EPS, a iz Beograda je stigao odgovor, kaže Boban Džunić, direktor niške Distribucije.

“Nadležan za ovaj problem je EPS Opskrba, jer su oni dali nalog za isključenje zbog duga od 29 milijuna. Romi su poslali dopis, a onda je proslijeđeno u EPS u Beograd. Odgovor je da moraju platiti. Imaju taj odgovor Romi iz naselja Crvena Zvezda. Znači, ja sam direktor Distribucije, a ne EPS-a koji je nadležan. Naloge za isključenja zbog dugovanja daje dobavljač, a to je EPS “, objasnio je Džunić.

U međuvremenu, blokada ulice Dušana Popovića, izaziva prometni kolaps i na Trošarini, a kolona vozila, kako saznajemo, proteže se do Vojne bolnice.

Inače, Romi su ulicu blokirali još oko 16 sati i 30 minuta.

fb_img_1475609269303

Redakcija niskih Vijesti pokušala je dobiti odgovor iz niškog ogranka EPS opskrbe, na telefon poznat redakciji nitko nije odgovarao ali je zato na upućeno pitanje SMS porukom odgovoreno sa:

“Za sve informacije zadužena je Služba za odnose s javnošću koji imaju nalog gederalnog direktora da daju izjave medijima. Hvala na razumijevanju “, piše u SMS-u.

Izvor: rominfomedia.rs

🔥3