Srbija: Odobreno 150.000 eura za unapređenje položaja romskih zajednica

Foto: N. Raus / RAS SrbijaProjekti za bolju zdravstvenu zaštitu
Autor: Beta

SRBIJA – Europska unija i Vlada Švajcarske odobrile su 150.000 eura za 16 projekata organizacija civilnog društva čiji je cilj unapređenje položaja romske zajednice na jugoistoku i jugozapadu Srbije, priopćio je danas razvojni program Europski PROGRES.

Menadžer Europskog PROGRES-a Grem Tindal rekao je da dosljedna primjena te strategije predstavlja najbolji način da se ostvare vidljivi pomaci i unaprijedi društveno-ekonomski položaj romske zajednice na lokalu.

Kako je ocijenila menadžerica Sektora za dobro upravljanje i socijalnu uključenost programa Europski PROGRES Ana Nedeljković odobreni projekti pridonijet ekonomskom osnaživanju i zapošljavanju Roma i Romkinja, unapređenju njihovog zdravlja i sigurnosti kao i zaštiti od požara koji su česti u romskim naseljima.

Program se realizira u Novom Pazaru, Ivanjici, Novoj Varoši, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici, Tutinu, Prokuplju, Blacu, Žitorađi, Kuršumliji, Leskovcu, Bojniku, Vlasotincu, Lebanu, Medveđi, Crnoj Travi, Vranju, Bosilegradu, Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Preševu, Sudrulici, Trgovištu, Bruceu, Aleksincu, Gadžinom Hanu, Doljevcu, Merošini, Svrljigu, Babušnici, Beloj Palanci i Knjaževcu.

Izvor: blic.rs

🔥1