Samo dođite i poželite, Stanoje svira i pjeva sve, od sevdalinki do Elvisa

Ulični svirači uvijek su rado viđeni i slušani u Slavonskom Brodu.

SLAVONSKI BROD- Ulični svirači uvijek su rado viđeni u centru Slavonskog Broda. Do sada, uglavnom su to bili svirači na gitari, a posljednjih dana Brođani zastanu i poslušaju svirača na harmonici. Harmoniku svira Stanoje Jovanović, domaći čovjek iz Romskog naselja koji izvodi moderne rock verzije Azre, Biljelog Dugmeta, Đ. Balaševića, Riblje čorbe, Bajage i ostalih rado slušanih starih rock balada. Neobično je iskustvo poslušati pjesme koje su tako rado slušale, i još slušaju “starije” ali i mlađe generacije Brođana, ali ovaj puta na harmonici. Jednako tako gotovo je nevjerojatno iskustvo poslušati izvedbe i stranih izvođača, nisu mu strane pjesme Zepellina, Stonesa, Doorsa ili pak Elvisa Presleya.

Stanoje je samouki glazbenik, i svira, kako kaže, od kada zna za sebe a glazba zauzima ogromni dio njegovog života. Nezaposlen je i dobro dođe svaka kuna koju dobri poznavatelji glazbe ili dobronamjerni prolaznici ubace u škrabicu  koja stoji ispred njega. Možda zvuči nevjerojatno ali kako čujemo Stanoje je svirao pred direktorima velikih firmi koji znaju što je dobra zabava uz harmoniku jer osim što je svirač on je i odličan zabavljač.

Rekao nam je-S viram na feštama, sviram gdje god me zovu, nije lako ali radim ono što najbolje znam, ja samo pjevam, ja samo sviram. Ovaj čovjek koji stoji kraj mene, Hrvoje Džepina, jedini je koji mi je puno pomogao, prvu harmoniku koju sam dobio, dobio sam upravo od njega.-

Kako saznajemo Stanoje će dobiti na pokon i drugu, modrenijiu harmoniku od brodskog poduzetnika Mate Mrkalja. – Hvala Bogu na dobrim ljudima.

Izvor: ebrod.net

9986 false true true false true true false auto false ease-in-out 300 auto false 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%

 

0