Poziv za mirovnu Nagradu Krunoslav Sukić

Centar za mir Osijek objavio je javni poziv za nominacije za mirovnu Nagradu „Krunoslav Sukić“ – nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava. Nominacije za 2016. godinu zaprimaju se od 5. rujna do 15. studenoga 2016. Nagrada i priznanja se dobitnicima/ama uručuju 9. prosinca u Osijeku povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“  je prva mirovna nagrada u Hrvatskoj. Centar za mir – Osijek dodjeljuje ovu nagradu već osmu godinu zaslužnim pojedincima, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja.

Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“ dodjeljuje se za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Namijenjena je osobama, organizacijama, inicijativama, školama koji ispravno življenje za dobro ljudi, zajednice i prirode svjedoče građanskom i ljudskom zauzetošću povezujući osobni razvoj i opće dobro.

Dodjeljivanjem nagrade i priznanja želi se pridonijeti vidljivosti solidarnog, dosljednog, posebno kreativnog i hrabrog djelovanja pojedinaca i pojedinki u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja. Vjerujemo kako proslava i zahvala za djelovanje za zajedničko dobro ohrabruje pojedince/ke da svoju građansku političku moć pokrenu u korist pozitivnih društvenih promjena.

Kategorije:
Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”
Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”
Priznanje “Krunoslav Sukić” KNJIGA GODINE
Priznanje “Krunoslav Sukić” MIROTVORNA ŠKOLA

Odbor Nagrade: Goran Božičević, Dragutin Hedl, Katarina Kruhonja, Zoran Pusić i Franka Sukić. Nominirani ne moraju biti građani RH. Odluka o izboru dobitnika/ica biti će javno objavljena na ovoj internetskoj stranici i internetskoj stranici Centar za mir: www.centar-za-mir.hr.

Sva pitanja koja imate uputiti na nagrada@centar-za-mir.hr. Za dodatne informacije: Katarina Kruhonja, mob. 092 135 0008

Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na mrežnoj stranici Nagrade.

Program Šalter
0