Vjerodostojni HDZ: Culej prvo rekao da nije, a onda na kraju priznao napad na Kajtazija

Foto: Screenshot: Facebook, FAH
Autor: V.V.

“NISAM ja taj Stevo Culej”, rekao nam je jutros saborski zastupnik  i kandidat Hrvatske demokratske zajednice u V. izbornoj jedinici Stevo Culej odgovarajući na upit je li nacionalnoj osnovi grubo vrijeđao Veljka Kajtazija, zastupnika dvanaest nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Naime, Culej je vrijeđao na Facebooku, a jutros je tvrdio da to nije njegov profil.

Kajtazi uvjeren da ga je HDZ-ovac vrijeđao, a Stevo Culej tvrdi: “Nisam ja taj Stevo Culej”

Danas popodne Culej je pred novinarima ipak priznao da je autor, no i dalje ne misli da bi se zbog toga trebao nekom ispričavati.

“Obrušio sam se na njega, odnosno nisam se obrušio nego sam mu rekao to što sam mu napisao. Na zadnjoj sjednici u Saboru vrijeđao je i debelo uvrijedio sve pripadnike hrvatskog naroda jer je rekao da je romska nacionalna manjina ugrožena u Hrvatskoj. I to od većinskog hrvatskog naroda”, rekao je danas Kajtazi pred novinarima.

Culej je danas novinarima rekao da nije Kajtazija nazvao srpskim ciganom nego da mu je napisao kako je lagao.

“A da li sam rekao da je on JNA oficir? Pa čini se da jest bio oficir. Ja ni na jedan način nisam uvrijedio ni jednog Roma”, rekao je Culej danas koji je u svom stilu imao i zamjerke na rad novinara koji prate njegov rad.

Podsjetimo, Culejeve uvrede su ostavljene na Kajtajzijevom Facebook profilu, ispod promidžbene fotografije koju je Kajtazi objavio uz slogan “Pravi čovjek za nas”.

“Poštovani Romi ne vjerujte bivsem oficiru JNA laze ko srpski cigan i nije dio vas Hrvatskih Roma u Hrvatskom saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja hrvata sto nije vas program suzivota”, stoji je na Katajzijevom profilu a poruku je ostavio Stevo Culej.

Etičko povjerenstvo ne može utvrditi autora komentara iako je Culej sve priznao?

Izvor: Index.hr

0