RKUD “Darda” iz Darde na javnim radovima zaposlilo 4 pripadnika romske nacionalne manjine

Foto: RKUD “Darda” iz Darde

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

Darda – Osim što RKUD “Darda” predstavlja romsku nacionalnu manjinu na raznim kulturnim nastupima u Hrvatskoj i šire,  RKUD “Darda” u sklopu svojih redovnih aktivnosti provodi i projekt javnih radova.  Na projektu  “Imaš mene nisi sam” biti će zaposleno 4 pripadnika romske nacionalne manjine koji imaju završenu srednju stručnu spremu. Projekt traje od 16.08.2016. do 15.02.2017. godine.

Opis njihovog posla je da će prikupljati  podatke putem popisa stvarnog stanovništva (Romskog) i kroz razgovora sa pojedincima u zajednici koji će usmeno izraziti svoje mišljenje i potrebe, a zaposlenici će to staviti na papir u pisanom obliku. Svakodnevno će zaposleni obilaziti stare i nemoćne u zajednici i pomoći će im oko njihovih potreba. Zaposleni će biti zaduženi za poziv i okupljanje svih generacija u zajednici na razne aktivnosti koje će kroz udrugu raditi za njih, te će biti zaduženi za dovoženje i odvoženje djece i mladih svojim privatnim vozilima, pripremu prostorija, materijala i rekvizita za radionice, seminare, aktivnosti koje će RKUD “Darda” iz Darde provoditi. Mjesto njihovog rada će biti u u Dardi.

Nositelj projekta je Romsko kulturno umjetničko društvo Darda, a voditelj projekta je predsjednik, voditelj i koreograf istog RKUD-a, Jovica Radosavljević.

Projekt financira Hrvatski zavod za zapošljavanje.

🔥0