Srbija: Službenik Gradske uprave u Valjevu ošamario dječaka jer je svirao harmoniku

Foto: Predrag Vujanac / RAS Srbija
Autor: Predrag Vujanac

Valjevo/Srbija – Incident se dogodio 21. srpnja, a po izjavi dječaka, koji često sjedi ispred gradske kuće i svira harmoniku, taj službenik mu je najprije prijetio, rekavši da će “polupati i njega i harmoniku”.

Dječak se potom požalio majci koja je bila u blizini, nastavio svirati ali se onda službenik, kako je naveo, vratio, uhvatio ga jednom a drugom rukom mu udario šamar dok je njegova sestra vrištala. Potom je pozvala policiju koja je u sklopu istrage uzela i snimku video-nadzora koji je zabilježio fizički nasrtaj službenika N. I. na dječaka. Njegovi roditelji bili sui kod zastupnika romske populacije u Gradskoj upravi Vladimira Pantića, koji će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti proceduru.

– Ako se ispostavi da je u pitanju osoba koja radi u Gradskoj upravi, očekujemo najstrože sankcije. Od Gradske uprave, koja je zadužena za svoje građane i socijalna pitanja, ne očekujemo da šamara romsku zajednicu u Valjevu – poručio je Dragan Gračanin iz lokalnog Centra za integraciju Roma.

N. I. koji radi u Odjelu za razvoj, od tog dana ne dolazi na posao, ali mu je naloženo da dostavi pismenu izjavu dok će Gradska uprava kako je rečeno, kad dobije kompletan izvješće policije o incident, “postupiti po zakonu”.

Od postupka N. I. ogradio se GO SDPS čiji je službenik Gradske uprave član, a predsjednica stranke Rasima Ljajića u Valjevu Dragana Terzić navela je da je on podnio neopozivu usmenu ostavku na tu funkciju, a učinit će to i pisanim putem.

Izvor: Blic.rs

0