Zaklada Reach for Change i Tele2 objavili novi natječaj

Zaklada Reach for Change i Tele2 objavljuju novi natječaj za prava i potrebe djece ‘Budi promjena

Cilj natječaja je pronaći i podržati iznimne socijalne poduzetnike, osobe koje svojim radom rješavaju neke od ozbiljnih problema na koje u Hrvatskoj nailaze djeca. Projekti koji će biti podržani kroz ovaj natječaj mogu biti iz područja obrazovanja, razvoja, zaštite, participacije i izražavanja djece (do 18 godina starosti).

Podrška koju će Tele2 i Zaklada Reach for Change pružiti projektima sastoji se od 180.000,00 kuna financijske podrške te posebnog programa nefinancijske podrške usmjerene na razvoj i održivost projekata.

Socijalnim poduzetnicima smatraju se svi oni koji osmisle rješenje problema na kojeg nailaze djeca i pokrenu svoju neprofitnu inicijativu za njegovo rješavanje. Na natječaj se može prijaviti bilo koja osoba koja vodi projekt ili neprofitnu organizaciju, a koja radi za dobrobit djece. Posebno se pozdravljaju prijave novih i inovativnih projekata – nove organizacije i one koje su tek u osnivanju se također mogu prijaviti. Podrška je usmjerena na predane pojedince, ali se mogu prijaviti i uži timovi koji zajedno rade na projektu.

Prijaviti se može isključivo preko on-line alata za prijave na: croatia.reachforchange.org/hr/

Na stranicama se potrebno registrirati, a potom ispuniti prijavu na natječaj ‘Croatia 2016’. Za prvi korak prijave nije potrebno prilagati nikakvu dokumentaciju, već samo predstaviti problem i rješenje u kratkom on-line upitniku. Budući da je podrška usmjerena razvoju i po karakteru najsličnija institucionalnim podrškama, u prvoj fazi prijave nije potrebno priložiti ni proračun projekta. Po prijavi, dobit ćete potvrdu na svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali.

Natječaj je otvoren od 6. svibnja do 1. srpnja 2016. godine , a u slučaju bilo kakvih pitanja, kontaktirajte Reach for change preko njihove facebook stranice ili na adresu: croatia@reachforchange.org

Projekti koji uđu u uži izbor dobit će priliku sudjelovati u setu razvojnih radionica na kojima će im mentori pomoći dodatno razviti njihove ideje. Na kraju će se odabrati 3 projekta za podršku od godine dana, a podrška se može nastaviti do 3 godine. Potpisivanje ugovora o suradnji očekuje se u prosincu 2016., a početak provedbe podržanih projekata od 1.1.2017.

Izvor : Reach for change

0