Podgorica: Dva muškarca brutalno pretukla romskog mladića

Podgorica-Na društvenim mrežama pojavio se snimak, na kom se vide dva muškarca kako prebijaju mladića romske nacionalnosti.

Na snimci se vidi kako romskog mladića brutalno udaraju nogama i rukama. Kako javljaju mediji iz Crne Gore, Policija u Podgorici nije dobila prijavu o prijeboju ovog mladića, i kako su rekli, “Policija će poduzeti aktivnosti radi utvrđivanja činjenica u vezi s ovim sadržajem”.

Povodom ovog incidenta oglasilo se i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore, koje prenosimo u cijelosti:

“Ministarstvo najopštrije osuđuje ovaj nasilnički čin, i apelira na nadležne organe da što hitnije pronađu i procesuiraju njegove počinice” navodi se u priopćenju.

Svaki oblik nasilja predstavlja vid kršenja psihičkog i fizičkog integriteta jedne ličnosti i neophodno ga je suzbiti i prevenirati.

“Jasno je da je za dugotrajne i efektivne promjene u svijesti društva neophodno zajedničko djelovanje svih relevantnih aktera iz oblasti zaštite i unapređenja ljudskih prava općenito, a dodatno u dijelu unapređenja prava i sloboda pripadnika / ca ranjivih društvenih skupina, što zahtijeva veći senzibiletet” istaknuli su iz Ministarstva.

U priopćenju se zaključuje da ovakvi slučajevi, na jedan vrlo ružan način, govore o svijesti pojedinaca u našem društvu, i da narušavaju sliku građanske, multietničke, i demokratske Crne Gore.

Pogledajte snimku incidenta:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mladi.romicrnagora/videos/1617392231914489/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
Izvor: ROMinfomedia

0