Svečenik tijekom mise prozvao predsjednicu zbog izjave o zločinačkoj NDH

Foto: Pixabay

Autor: Čedo Todorović

Jutros, u izravnom prijenosu na HRT televiziji,  svećenik Luka Prcela je tijekom mise rekao da predsjednici zamjera izjavu da NDH je najmanje bila nezavisna i da je bila zločinačka država nije bila hrvatska država, prenosi N1.

“Ja ne mogu nikako oprostiti ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da je hrvatska država, Nezavisna država nije bila nezavisna i da je bila zločinačka. Tko ti kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od ’41. do ’45.? Ma, ja pitam ako je morala to reći pred Amerikancima, a onda postavljam njoj pitanje, a zašto nisi rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki”, naveo je Luka Prcela, prior dominikanskog samostana u Split.

“Pa nismo mi bombardirali ni Drezden ni Hamburg. Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma dosta više da sami po pljujemo. Dosta više što se događalo kroz ovo proteklo vrijeme za vrijeme ove dvojce predsjednika koji su bili, možemo kazati, predsjednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja”, kazao je također u izravnom prijenosu, te nastavio o Tomi Medvedu: “Ministra koji nije bio savjetnik ni jednog ni drugog predsjednika, koji nije završio škole u Kumrovcu ili Bileću. Ministra koji je ratovao sa svojim prijateljima,kolegama sa našim ratnicima i borcima. mi se trebamo boriti za istinu, za pravdu, za svoj narod. Nemoj dopustiti da po nama itko pljuje. To nije Kristov nauk. On nije dopustio da ga udara sluga velikog svećenika, ne dopuštamo ni mi da nas itko udara. Budimo svoji, branimo svoje, ne uzimajmo tuđe, kao što nikad nismo, amen”, naveo je u propovijedi.

Ovim putem Romski portal, oštro osuđuje govor navedenog svečenika, te poziva sve nadležne institucije da reagiraju i da osude ovakve govore, te da se ne smiju tolerirati.

🔥0