Kajtazi: Apsolutna je laž da ne radim

“Objavljena je apsolutna laž o mom radu i mojih suradnika”, kazao je zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi na konferenciji za medije, koji je reakcija na članak vezan za njegovu neaktivnost u Saboru, a podržalo ga je još nekoliko zastupnika HNS-a, uključujući Gorana Beusa Richembergha.

“Medijima se daje šlagvort koji ni o Romima, Veljku i nama ne znaju ništa, i pospješuju provale mržnje i bijesa… Pogledajte govor mržnje koji se proizvodi takvim člancima u komentarima”, kazao je HNS-ovac, poručivši medijima da ne olakšavaju poticanje mržnje kod onih koji “dopodne mrze sebe, a poslijepodne sve oko sebe”.

“Svjedoci smo napadima na pripadnike romske manjine i ovo može biti okidač”, kazao je Beus Richembergh. Način za utvrđivanje rada saborskih zastupnika koji je primijenjen u slučaju pisanja članka na koji se referiraju, nije najbolji, istakao je Kajtazi.

“Za pisanje kvalitetnih novinskih članaka nije dovoljno pogledati evidenciju Sabora”, kazao je. Osim e-dokumenta, videozapisâ i ostalih načina, transkripata, Kajtazijev ured održava i web stranicu i Facebook profil, gdje se još detaljnije vide njegove aktivnosti, poručio je Kajtazi, kritizirajući napise da nije zalužio svoju plaću.

“Rrisutnost sjednicama je manji dio našeg posla”, kazao je Kajtazi. “Sporni članak nema utemeljenja u stvarnosti, jer sam bio prisutan i sudjelovao u radu tri saborska odbora, bio sam na sastancima kluba nacionalnih manjina i HNS-a”, kazao je, nabrajajući da je obišao sa suradnicima gotovo cijelu RH, pokrenuo humanitarne akcije, spomen područje Jasenovac, više županija i romske udruge, sastao se sa nizom političara, ministrom vanjskih poslova, direktorom Elektre Zagreba…

“Da su novinari provjerili, vidjeli bi da sam u spornom razdoblju predložio amandman te govorio na sjednici, imao sam i detaljno izlaganje o pravima nacionalnih manjina”, kazao je Kajtazi, navodeći svoje aktivnosti u ožujku.

HNS-ovci: S HDZ-om nitko ne pregovara od nas

Kajtazi opovrgava da sudjeluje u pregovorima oko stvaranja nove saborske većine, mimo Mosta.

“Ne znam odakle uopće informacije da se pregovara s HDZ-om. Podržat ćemo kvalitetna rješenja, to ne znači koaliranje s nekim u vlasti”, kazao je HNS-ovac Milorad Batinić na konferenciji za medije, navodeći i kako s “HDZ-om nitko od nas ne pregovara”.

“Mi nismo kooperanti, možemo biti izvođači radova”, kazao je Beus na pitanje ako nije u pitanju koalicija, radi li se o suradnji, kao kod Mosta.

HNS-ovac je također odbacio teze o INA-i koje je u intervjuu iznio bivši premijer Ivo Sanader, kritizirajući što se stvar koju bi trebalo rješavati pravosuđe povlači po medijima.

Izvor: N1

0