HDZ šokirao na Twitteru: ‘Romi stanu uz Vladu oko komemoracije u Jasenovcu i odmah bombom na njih’

Foto: Borna Filic/PIXSELL

‘Romi stanu uz Vladu oko komemoracije u Jasenovcu i nakon toga se ide na njih bombom – Do U see the pattern?’, odgovorio je HDZ na Twitteru

Nakon što je u ponedjeljak u dvorište romskog vrtića bačena bomba, a danas je izgorila kuća u blizini tog istog vrtića u romskom naselju, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena, jedan građanin je na Twitteru upitao HDZ kakvo je to mjesto Hrvatska.

“Lijepo mjesto gdje se bacaju bombe na vrtiće, gdje pijanci gaze ljude, gdje ‘vjernici’ prijete klanjem… Zar to?”, upitao je.

Iz HDZ-a je stigao neočekivan, ali i šokantan odgovor: “Romi stanu uz Vladu oko komemoracije u Jasenovcu i nakon toga se ide na njih bombom – Do U see the pattern?

 

Nije jasno imaju li u HDZ-u informacije tko je bacio bombu na vrtić i zapalio kuću, no dali su do znanja kako oni uočavaju obrazac. Brojni korisnici društvenih mreža odmah su uočili ‘U’ te i iz toga iščitali određenu simboliku. Pogotovo kada su u fokusu javnosti ovih dana ustaše, partizani, NDH, Jasenovac, Romi i Srbi.

Na upit građana je li to službeni stav HDZ-a, njihov službeni Twitter profil je odgovorio: “Pitali smo može li tu postojati uzročno-posljedična veza, vezano uz tvoj prethodni tvit. Mi smatramo da je nema”.

“Nespretno smo se izrazili i pripazit ćemo u buduće, ipak smo pod dvostrukim povećalom”, dodali su.

Korisnici Twittera su ih upozorili da su sada vlast i naravno da su pod povećalom, dok je drugima pažnju ponovno privuklo samostalno ‘u’.

Izvor: Vijesti.Rtl.hr

🔥1