Pomognite obitelji Nikolić

Autor: Čedo Todorović
Foto: Stanoja Nikolić

Povodom požara koji se dogodiou Sisku, u romskome naselju capraških poljana na obiteljskoj kući Dragoljuba Nikolića, kontaktirali smo Predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-Moslavačke županije, Stanoju Nikolić, koji nam je dao izjavu, te je u cijelosti prenosimo.

Sisak/Capraške Poljane – U noći 24 ožujka je bio izbio požar na obiteljskoj kući Dragoljuba Nikolića. Požar je trajao oko 3 sata. Vatrogasna služba je došla na intervenciju, te je požar ugašen nakon sat i pol vremena. Policija je isto bila na intervenciji, ali nažalost u policijskom izvještaju koji smo uspjeli dobiti u roku od tjedan dana, zahvaljujući saborskome zastupniku Veljku Kajtaziju, stoji neistina i piše da je samo izgorjelo par greda sto je netočno. Ja kao predsjednik Vijeća Romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke Županije Stanoja Nikolić sam intervenirao i pozvao saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija, te smo izasli na uviđaj i pozvali smo ravnatelja crvenog križa Igor Ćićak, zamjenicu župana Anita Sinjeri -Ibrišević, ravnateljicu soc skrbi Mirna Marčec te čelnike grada Siska, gdje su u razgovoru samnom kao predsjednikom Romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke Županije, Stanojom Nikolić, odobrili određena sredstva za taj slučaj. Centar soc skrbi je dao 10.000,00 kn, Grad Sisak 10.000,00 kn, županija Sisačko-Moslavačke Županije je dao 10.000.00 i u daljnjem razgovoru s ravnateljem crvenog križa dogovorili smo da sa dopisima ispred crvenog križa zatražimo pomoć u materijalu tj građe, letve i daske da bi skrpili i skupili dovoljno za adaptaciju krova.

Pomozite obitelji Nikolić da dovrše adaptaciju krova. Svaka pomoć je dobrodošla. Ako želite pomoći, javite se predsjedniku Udruge Romska Prava, Dragoljubu Nikolić na njegov e-mail: [email protected]om.

🔥20