Slavonski Brod: Postavljene dvije javne rasvjete u blizini dječjeg igrališta u romskome naselju

Foto: Čedo Todorović

Autor:Romski Portal

Slavonski Brod: Dječje igralište u romskome naselju Mjesnog Odbora “Josip Rimac” čija je izgradnja započela u veljači, polako dobija svoje lice. Danas su postavljene dva rasvjetna stupa koja će u večernjim i nočnim satima osvjetljavati dječje igralište i pristup postavljenim uredskim kontejnerima u romskome naselju. Ovih dana će započeti i ravnanje zemlje. Prošli tjedan su postavljene zaštitne ploće. Mještani su vrlo zadovoljni sa već odrađenim poslom, te se nadaju da će i sami pristup dječjem igralištu biti isto odrađen, jer ovih dana dok je padala kiša, bilo je vrlo blatno i puno lokvi vode, te se djeca unatoč takvom stanju igraju. Koliko su djeca zainteresirana pokazuje da veliki broj djece svakodnevno dolazi pa ne uspiju svi doći na red.

Inače izgradnja modernog dječjeg igrališta u Romskom naselju nastala je kao dio programa „Krenimo zajedno“, koji su UNICEF, Pučko otvoreno učilište „Korak po Korak“, OŠ „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda i predstavnika romske nacionalne manjine, uz podršku Grada Slavonskog Broda. Novo moderno dječje igralište, vrijednosti oko 100.000,00 kuna, oprema UNICEF, a Grad Slavonski Brod je osigurao pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje igrališta. Igralište će se nalaziti uz lokaciju budućeg Društvenog doma u Naselju Josip Rimac, gdje živi velik broj romskih obitelji, čiju izgradnju financira grad Slavonski Brod”.

Površina društvenog doma će biti oko 550 m2, a ukupna vrijednost projekta izgradnje iznosi oko 3,2 milijuna kuna. Društveni dom će se sastojati od ureda, prostora za udruge, igraonice, male i višenamjenske dvorane, prostora za pripremu hrane te poslovnog prostora. Uz dvorane je predviđena dijelom natkrivena terasa, a glavni ulaz će biti prilagođen osobama s invaliditetom. Također uz Društveni dom je planirana i izgradnja pristupne pješačke staze u Romskom naselju.

Slavonski Brod: Postavljene dvije javne rasvjete u blizini dječjeg igrališta u romskome naselju
1