Na ‘aktualcu’ sjednice OV Orehovica iznešeni problemi s Romima

Zamjenik načelnika Općine Orehovica Željko Martinec na posljednjoj održanoj 16. sjednici Općinskog vijeća Općine Orehovica opisao je nedavne događaje u kojima je maloljetni Rom iz naselja Celje, učenik OŠ Orehovica, nasrnuo na njegovu suprugu u nekoliko navrata, a koja je primijetila da uznemirava i djevojčice koje se istim putem vraćaju iz škole.

Načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal rekao je da je pitanje na mjestu, a odgovor težak.

– Posljednjih mjeseci postali smo svjedoci i žrtve vandalizma maloljetnika koji se iživljavaju na općinskoj i privatnoj imovini te na ljudima kazao je Bukal te podsjetio na slučaj krađe prometnog znaka na mjestu na kojem se nakon toga dogodila prometna nesreća, pukom srećom bez ljudskih žrtava.

Radi navedenog Općina Orehovica i on kao odgovorna osoba završili su pred prekršajnim sucem, gdje očito neće biti pozitivnog rješenja za Općinu zbog odgovornosti koju propisuje Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Franjo Bukal je na održanom ročištu sutkinji predočio dokaze da se vandalizam nastavlja budući da su vandali uočeni kako okreću prometne znakove na LC 20037 i čupaju stupiće uz cestu.

Bukal se nadalje osvrnuo na situaciju u Romskom naselju Orehovica.

Rekao je da mu je žao što na sjednici nije njegov zamjenik iz reda pripadnika romske nacionalne manjine, Nedeljko Marić, koji je najprije na mnogobrojnim sastancima i dogovorima preuzeo dužnost popisa kućanstava koja se ponovno žele priključiti na sustav odvoza komunalnog otpada kantama uz otpis duga iz prijašnjih godina te dužnost popisa kućanstava sa psima i brojem pasa, te brojem pasa koje kućanstvo želi zadržati i brinuti se za njih u skladu sa pozitivnim pravnim propisima.

Nedeljko Marić svoje je preuzete dužnosti odbio izvršiti, a preuzeo ih je Darko Balog, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Općine Orehovica, uz svoj redovni rad kao zaposlenik u OŠ Orehovica, iščitujemo iz zapisnika sa sjednice.

Izvor: eMeđimurje

0