Slavonski Brod: Uskoro kreće akcija popisivanja broja pasa u romskome naselju

Autor: Čedo Todorović
Foto: ilustracija

Slavonski Brod: Udruženje Roma “Ludari” rumunjskog porijekla R.H u suradnji sa Vijećem romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, ovih dana u romskome naselju Mjesnog Odbora “Josip Rimac”, će odraditi popis broja pasa u samom naselju.

Robert Radić, predsjednik Udruženja Roma “Ludari” rumunjskog porijekla R.H, je napisao u dopisu koji je poslao na e-mail, je izjavio da popis broja pasa kreče sa odlukom i ovlaštenjem Saborskog zastupnika Veljka Kajtazija. Inače dana 18-19.012016 godine, Savez Roma Hrvatske “Kali Sara”, je održao sastanak u opatiji sa sa saborskim zastupnikom Veljko Kajtazijem gdje su bili prisutna županijska Vijeća Romske nacionalne manjine. Udruženje Roma “Ludari” rumunjskog porijekla R.H, kao bliski suradnik saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija je biiloprisutno na navedenom sastanku.

Osim rješavanja pitanja roma u R.H, a jedno od pitanja je bilo i rješavanje pitanja napuštenih pasa u Romskim naseljima diljem Rep.Hrvatske, Te na inicijativu saborskog zastupnika Veljka Kajtazija donesena je odluka da prisutni suradnici po svojim mjestima i naseljima odrade popis broja pasa u naseljima. Ukoliko napušteni psi imaju vlasnike da se ti vlasnici upoznaju da će biti „Akcija  popisivanja broja pasa“ i da budu suglasni da se ti psi zbrinu iz naselja, stoji u dopisu gdina Radića.

2

2 Comments

 • I? Gdje ćete s njima kad ih “prebrojite”?

  • cedo.todorovic – Slavonski Brod, Croatia

   [email protected]

   (08/03/2016 - 14:40)

   U razgovoru sa predsjednikom Udruženja Roma “Ludari”, mi je rečeno da nakon što se odradi popis o brojnom stanju, taj popis će se poslati prema saborskome zastupniku, te će se dalje tražiti rješenje o smještaju tih pasa.

Comments are closed.