Radionice Poticajnog roditeljstva u područnoj školi Jelas

SLAVONSKI BROD– U Područnoj školi Jelas i ove školske godine s radom započinje projekt predškolskog programa za naše buduće učenike i njihove roditelje pod nazivom Poticajno roditeljstvo. Radionice će se održavati jednom tjedno u prostorijama Područne škole u vremenu od 17:15 do 18:30 sati. Za roditelje iz romskog naselja organiziran je besplatan prijevoz.

– Svrha radionica je upoznati djecu sa školskim prostorom kako bi se osjećali slobodnije prilikom polaska u školu. Također, cilj je podučiti roditelje načinima poučavanja djece kroz igru te im učenje prikazati zanimljivijim. Uspješno odrađene radionice tijekom prošle godine motivirale su nas za nastavak te s različitim aktivnostima u sklopu radionica nastavljamo i ove godine. Roditelji su bili zadovoljni krajnjim rezultatima radionicama i njihovim utjecajem na djecu, koja su s veseljem sudjelovala u zanimljivim i poučnim aktivnostima, stoga su izrazili želju za aktivnijim sudjelovanjem u radionicama. Naime, oni će od ove školske godine imati i ulogu pomagača, uz suradnju s voditeljicama radionica.

Stručno osposobljene voditeljice radionica su Nataša Leović, Luca Drinić, Sandra Sekulić, Ana Zvirotić, Danica Mitrović i Manuela Žalac. Ulogu pomagača od ove školske godine imat će i učiteljice budućih prvih razreda. Roditelji su na održanom roditeljskom sastanku imali priliku upoznati se s učiteljicama budućih prvašića koje će također sudjelovati u radionicama. Svoja pozitivna iskustva s prošlogodišnjih radionica podijelile su majke Lidija Kneginjić i Marina Jovanović. Na kraju su roditelji imali priliku postavljati pitanja vezana za radionice te su dobili informacije o upisu u prvi razred. – piše na stranicama OŠ Hugo Badalić.

Izvor: eBrod

0