Čačak/Srbija: Komunalni policajac Čačanku vukao po pijaci

Autor: Čedo Todorović
Foto: V. Nikitović / RAS Srbija – Olgica Spasić

Čačak/Srbija: Prilikom intervencije suzbijanja nelegalne trgovine na tržnici, čačanka Olgica Spasić (22) optužila je komunalnog policajca M. Đ. da joj je povrijedio zglob ruke.
Iako zna da to što radi nije legalno, kaže da nema drugi izbor, pošto je to “jedini način da prehrani dijete”. Ova samohrana majka dvogodišnjeg djeteta svakodnevno prodaje duhan na ulazu u zelenu tržnicu, navodi srpski portal Blic online.

Preživjela je pravu dramu kada su se na pijaci pojavili komunalni policajci.

– Vidjela sam da dolaze, uzela torbu u kojoj je bio duhan i ušla u tržnicu. Za mnom je dotrčao komunalni policajac M. Đ. i ščepao mi torbu. To mu, međutim, nije bilo dovoljno, nego me je uhvatio za ruku. Pokušala sam se izmigolji, ali stisak je bio vrlo snažan. Od silnog povlačenja u jednom trenutku sam pala na zemlju, ali on ruku nije ispuštao već me je vukao po zemlji. On ima 100 kilograma, a ja jedva 40 – priča Olgica.

Ljudi su bili šokirani i vikali da je pusti, međutim, njemu to nije padalo na pamet.

– Molila sam ga kroz plač da me više ne steže jer me je jako boljelo, pitala sam ga da li sam nekoga ubila ili nešto ukrala, zašto mi to radi? Njega ništa nije interesiralo, već me je i dalje brutalno vukao ka izlazu pijace. Sve to promatrala je i načelnica službe, ali nije reagirala, samo je govorila da se smirim – priča Spasićeva.

Načelnica JOŠ UTVRĐUJE ČINJENICE

Načelnica čačanske komunalne policije Milena Jovanović kaže da je upoznata s ovim slučajem i da je primila predstavku.

– Bila je redovita kontrola vanpijačne prodaje. Slučaj o kojem je riječ je u proceduri i kada se utvrde sve činjenice znaćemo kako ćemo postupati. Ukoliko se ustanovi da je komunalni policajac prekoračio ovlaštenje, snosit će posljedice sukladno zakonu – naglasila je Milena Jovanović.

🔥2