Mađarska: Sud odbacuje odluku grada Miskolc o prisilnom iseljavanju

Autor: Čedo Todorović
Foto: Ilustracija

Mađarska – Glavni sud o javnoj administraciji i sud o radu, u ponedjeljak je u ponedjeljak proglasio u svojoj presudi protiv prisilnih iseljavanja obitelji koja su se događala u gradu Miskolc, da Miskolc ne može zlostavljati građane u  četvrti tzv: “numeriranih ulica”, i mora se pripremiti za njihov smještaj, kako navodi webstranica “Hungary Around the Clock”.

“Mi smo pobijedili” Erika Muhi iz grupe etničkih manjinskih prava “NEKI” rekla je mađarskoj novinskoj agenciji Népszabadság.

Na temelju prigovora podnešena od strane grupe ” NEKI”, mađarska organizacija “Jednaki Tretman Vlasti” kaznio je grad Miskolc kaznom u iznosu od 500.000 Forinti prošlog ljeta nakon što je grad proglašen krivim za diskriminaciju stanovnika numeriranih ulica.

U svom tzv “geto eliminacije programa”, Gradsko vijeće je prislino iselilo obitelji na ulici ili u kučama bez neodgovarajučih uvjeta za život.

Područje je trebalo biti očišćeno, zbog proširenja lokalnog nogometnog stadiona.

Uprava je rekla vijeću da predstave plan za smještaj beskućnika na odgovarajući način do 30. rujna 2015. godine.

Međutim, Gradsko vijeće zatražilo je sudsku provjeru na Glavnom sudu o javnoj administraciji i sudu o radu, tvrdeći da im je dano premalo vremena za izradu plana.

🔥2