‘Kao na filmu, sjekirama i palicama tukli su jadnog Ivicu’

Karlovac: Svjedoci: Osvetnici su do smrti prebili potpuno nedužnog čovjeka.

– Izgledalo je kao na filmu. Na parkiralište Booma uletjela su tri vozila, izašli su van i tada je počela makljaža, sjekirama i palicama udarali su po glavi jadnog Ivice. Pao je, a oni su pobjegli – prepričala je tragediju koja se u utorak oko 22.45 sati dogodila na parkiralištu kafića u Belajskim Poljicama kod Karlovca osoba koja se ne želi eksponirati da se ne bi našla na meti osvetnika.

Prema njegovim riječima, radi se o skupini Roma, a da cijela priča bude još tragičnija, oni su se kobne noći namjerili na – krivog čovjeka.

– Pripadnik romske zajednice porječkao se s gostom kafića. Izašao je van i vratio se s pojačanjem. No, umjesto suparnika sa šanka, kojega su namjeravali istući, izašao je Ivica. U mraku očito nisu shvatili koga udaraju, ako im je to uopće bilo bitno. Uglavnom, Ivica je stradao ni kriv ni dužan – kaže sugovornik.

Ivičino tijelo s brojnim ozljedama i okrvavljene glave ostalo je ležati na hladnom asfaltu desetak metara od ulaza u kafić, u stražnjem džepu pronašli su njegov novčanik, a na ogradu je bio naslonjen bicikl, kojim je namjeravao otići. Jučer ujutro policajci su izvijestili da u obradi imaju više osoba.

Ivica Z. (50) bio je skroman čovjek, imao je problema s alkoholom, nedavno je ishodio socijalu od 800 kuna, a prije toga je za hranu cijepao drva i održavao tuđa imanja. Tako je prehranjivao brata Branka zvanog Cvrljo, koji se u bolnici oporavlja od moždanog udara, i psa Ajsa, koji i sada u boksu na njihovu imanju u selu Belaj čeka da mu se vrati gazda.

Izvor: Jutarnji List

🔥2