Hrvatski boy bend želi pjevati za Finsku na Eurosongu 2016

Irfan (19), Meho (20) i Sami (21) rođeni su u Osijeku, a 2005. su odselili u Finsku. Na finskoj ‘Dori’ za pravo nastupa na Eurosongu natjecat će se i braća Gušani.

– Nismo otišli jer je u Hrvatskoj bilo problema. Obožavam Hrvatsku, to je najbolja zemlja. Ali naš otac je dobio poslovnu priliku i put nas je odnio u Finsku – kaže Irfan, čija je mama frizerka, a otac se bavi trgovinom.

Cijela obitelj stanuje u Turkuu, trećem najvećem gradu u zemlji, koji se nalazi na jugoistoku Finske. Sami studira za inženjera, Meho za profesionalnog kuhara, a Irfan je na glazbenom konzervatoriju.

Najveći izazov bio im je finski

– Želim dodatno savladati produkciju. Uz to što pjevam, radim i kao DJ. Na fakultetu mi je fantastično. Nisam vjerovao u sebe da ću to ostvariti, no ipak sam uspio. Meho je odličan reper, a Sami svira klavijature. Glazbom se bavimo od pete godine – kaže Irfan.

Pjesma s kojom će se Gušaniji boriti na natjecanju zove se ‘Poom Poom’. Govori o ljubavi na prvi pogled, a Irfan kaže da je uglazbio svoje iskustvo i ljubavne probleme. U Finskoj braća nisu naišla na probleme i predrasude, a najveći izazov bio im je naučiti jezik i krenuti u školu.

– Nije bilo nikakvih problema, odmah su nas prihvatili. Finci su prekrasni ljudi, baš kao Hrvati, ne gledaju tko je otkuda niti kako izgledaš – kažu dečki, kojima je ipak najdraže posjetiti baku i djeda u Osijeku.

Osijek im je najdraži

– Zadnji puta smo bili prije dvije godine, bilo nam je prekrasno. Svaki put me šokiraju vrućine jer su u Osijeku bila 42 stupnja, dok su u Turkuu bila oko 23 stupnja. Velika je to razlika – kaže Irfan, koji je s braćom grupu Gušani Brothers formalno osnovao 2011. godine.

Uzori su im Justin Bieber, Pitbull, Chris Brown i Jason Derulo, a slušaju i tursku, indijsku te hrvatsku glazbu. Planiraju se poigrati i etnozvukovima.

– Vjerujemo u svoju pjesmu ‘Poom Poom’, jako je melodiozna i sigurno će biti hit. Naš plan je osvojiti europsko tržište i onda polako dalje. U pjesmi nema hrvatskog utjecaja, ali u drugima će biti – kažu braća koja godinama nastupaju u klubovima, a puštali su glazbu i na festivalu Tomorrowland u Belgiji.

Izvor: 24Sata

0