Javni poziv za prijavu projekta udruga

Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio Javni poziv za prijavu projekta udruga usmjerenih na uspostavu partnerstva za osnivanje i osnaživanje kapaciteta mreže lokalnih koordinatora u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje poziva udruge da se u skladu s Javnim pozivom prijave za financijsku podršku projektima usmjerenima na uspostavljanje partnerstva za osnivanje i osnaživanje kapaciteta mreže lokalnih koordinatora u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Putem javnog poziva uspostaviti će se mreža te osnažiti kapaciteti lokalnih koordinatora koji će pružati potporu pri ishodovanju rješenja o pravu na stambeno zbrinjavanje bivših nositelja stanarskih prava te ostalih korisnika nominiranih od strane zajedničke radne skupine koju čine predstavnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje (DUOSZ) i UNHCR-a Hrvatska.

Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje odobreno je, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, korištenje sredstava Europske unije za potporu Nacionalnom programu stambenog zbrinjavanja, kroz sufinanciranje operativnih troškova provedbene strukture.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 1.176.000,00 kuna. Najviša vrijednost koja se može dodijeliti za projekt angažiranja osam koordinatora za osnivanje i osnaživanje mreže lokalnih koordinatora na području Republike Hrvatske u svrhu podrške i postizanja rezultata i ciljeva Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja je 1.176.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava je do 29. prosinca 2015. godine.

Detaljnije informacije o Javnom pozivu možete pogledati ovdje.

Izvor: Ured za udruge Vlade RH i Program Šalter

🔥0