Romski portal, medijska platforma za romsku nacionalnu manjinu

Autor: Čedo Todorović

U sklopu Romskog centra za promicanje i zaštitu ljudskih prava, djeluje i Romski portal. Romski portal je osnovan sa ciljem pračenja i objavljivanja medijskog sadržaja koji  je vezan za romsku  nacionalnu manjinu. Cilj romskog portala je informirati širu javnost o životu roma putem interneta i društvenih mreža kao alat dostupan svima. Na romskom portalu ćete pronaći novosti vezano za romsku nacionalnu manjinu, o povijesti roma, o kulturi roma, o vjerskim običajima i o tradiciji roma. Ovim putem zahvaljujemo Urednici “Prizme” Danijeli Draštati, redakciji HRT-a i novinarki, Martini Kranjec na odrađenom prilogu o romskom portalu.

NAPOMENA:

Prilog o romskom portalu je emitiran 05 prosinca, te cijelu prizmu možete pronaći u dijelu HRT na zahtjev.

Pogledajte dio o samom prilogu iz emisije.

0

2 Comments

 • gospodine čedo jakomije žao ako nemaš romski -ćasopis iz zagreba
  koji izlazi za cjelu R-H.jako me čudi da navodno nisi dobijo a.
  vidilismose barem 3.puta svaki put donesem nove časopise onima kojim nisam poslavo dali znas dasu časopis ograničili na 4oooo.
  kuna od sto osamdeset pet tisuča kuna za 4 broja a sada za 2 broja četrdeset.tisuča toliko dolazi samo jedan broj i vise
  znase da vodim interes roma od 1993.bez obzira koje nacije bijo
  ito kao prijoritet državljastvo stanovanje obrazovanje zaposljavanje te zdrastvo.i sosijalnu skrb DOBRO ZNAS čak si bijo i kd mene sa drugim.10romski lidera.A-M-

  • cedo.todorovic – Slavonski Brod, Croatia

   [email protected]

   (08/03/2016 - 11:58)

   Poštovani gdine Alija. Ja nisam rekao da ja osobno nisam dobio vaš časopis. Niste jedini koji izdajete romske časopise, ali ti časopisi ne stižu do svih roma kao ni do institucija, i znam da je to zbog financijskih sredstava, jer izdavanje velikog borja časopisa traži velika financijska sredstva. Živimo u doba moderne tehnologije, gdje ipak svi koji imaju dostupan internet, bilo na mobitelu, tabletu, laptopu ili osobnom računalu, mogu doči jednim klikom do željenih informacija. Ja vas izuzetno cijenim i poštujem, i vaš rad za romsku zajednicu isto cijenim i poštujem, i ja se izvinjavam ako sam vas ičim uvrijedio. Ja sam osnovao ovaj romski portal sa jedinim ciljem da svi koji imaju internet bilo da su pripadnici romske zajednice ili večinskog naroda budu informirani o kulturi, jeziku, životu i socijalnim stanjem romske zajednice i diskriminacijom koja vlada u pojednim zemljama EU.
   S poštovanjem
   Čedo Todorović

Comments are closed.