Održan okrugli stol “Prevencija ovisnosti među mladim Romima”

Autor: Čedo Todorović

Slavonski Brod – U organizaciji IPC-a 24.studenog 2015.god. održan je okrugli stol “Prevencija ovisnosti među mladim Romima”. Gosti okruglog stola su bili predstavnici Grada Slavonskog Broda, Centra za socijalnu skrb, Policijske uprave, Zavoda za javno zdravstvo, Osnovne škole “Hugo Badalić”, Zajednice klubova liječenih alkoholičara te predstavnici Roma. Na okruglom stolu istaknut je problem povećanja ovisnosti među mladima u romskom naselju u zadnjih desetak godina te se diskutiralo o mogućim načinima prevencije.

Sudionici su predstavili programe prevencije ovisnosti koje provode s ciljem upoznavanja i upozoravanja mladih na ovu opasnost. Osim toga usuglašena je potreba boljeg povezivanja svih sudionika na razini Grada kao i češća prisutnost nadležnih institucija na terenu.
Okrugli stol održan je u sklopu projekata financiranih od strane Grada Slavonskog Broda, UNHCR-a i Ministarstva pravosuđa.

Nakon Okruglog stola, u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod otvorena je izložba fotografija “Naši sugrađani Romi” koja je nastala u sklopu IPC-ovog Photovoice projekta. Fotografije su djelo mladih Roma koji su uz pomoć Photovoice tehnike željeli upoznati širu javnost sa romskom svakodnevicom u našem Gradu. Izložba je otvorena za javnost do 28.studenog 2015.god. Postavljanje izložbe omogućili su Grad Slavonski Brod i Gradska knjižnica.

O samom okruglom stolu i o javnoj izložbi pogledajte u prilogu info programa SBTV-a.

0