Poziv za medije – Najava projekta “Zajedno možemo više”

Autor: Čedo Todorović

Zbog najave projekta, “Zajedno možemo više”, Udruženje Roma “Ludari ” Rumunjskog porijekla, nam je poslalo “POZIV ZA MEDIJE”. Najava projekta “Zajedno Mmožemo više” će se održati 14.11.2015 godine u 13:00 sati. Osim najave projekta, sa zakašnjenjem će se održati i podjela zahvalnica i stečenih kompetencija volonterima sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskome Brodu koji su volontirali na projektu “Pruži ruku pomoći mladim Romima” kojeg je financirala Zaklada “Hrvatska za djecu”.

Najava projekta “Zajedno možemo više”. Projekt “Zajedno možemo više” je financiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015./2016.. Projekt se provodi u suradnji s Glazbonemo školo Slavonski Brod. Projekt je usmjeren prvenstveno malidma od 15 do 29 godina koji nisu u redovnom sustavu obrazovanja, a nisu ni zaposleni. Cilj projekta je uključivanje mladih u civilno društvo, te njihovo motiviranje na aktivno djelovanje, te bolju integraciju u društvo.

Projekt traje 11 mjeseci i za to vrijeme će se provoditi nekoliko aktivnosti;

  • Obrazovanje o ljudskim pravima i poštivanje različitosti,
  • Interaktivne radionice informatičke pismenosti,
  • Uključivanje mladih Roma u rad Pjevačkog zbora.

Opći cilj projekta omogućava djeci i mladima da kroz izvaninstitucionalne aktivnosti steknu potrebna znanja i vještine za nastavak obrazovanja ili pronalazak zaposlenja, a samim tim i kvalitetniji život. Provedbom projekta pružit će se potpora mladim Romima koji su zbog raznih razloga prijevremeno napustili školovanje. Realizacijom planiranih aktivnosti će se podići svijest mladih Roma i javnosti o važnosti obrazovanja, savjetima o pravilnom učenju i mjestima za pružanje pomoći. Mladi će realizacijom ovog projekta steči socijalne vještine i kompetencije koje će im pomoći u integraciji u širu zajednicu.

Prilog – Poziv za medije.

thumbnail of POZIV ZA MEDIJE

🔥1