RKUD Darda iz Darde obilježilo 13 godina postojanja

Autor: Čedo Todorović
Foto: Čedo Todorović

U subotu 31. listopada, RKUD Darda iz Darde je obilježilo 13 godina postojanja, te su svoj rođendan obilježili koncertom, na kojemu je nastupao RKUD Darda sa svojom koreografijom i izvedbom. Na koncertu su pozvani i gosti iz drugih krajeva te su nastupali sa svojim koreografijama i izvedbama i to:

  • Orkestar „Vanila Band“ na čelu sa gospodinom Boban Jovanovićem iz Deronja
  • Solisti na tradicionalnim instrumentima Duško Đurđević i Emanuel Rajnović
  • Plesna skupina Haverim Shel Israel-Prijatelji Izraela Osijek
  • RKUD Ludari Sl.Brod

Jovica Radosavljević, predsjednik RKUD Darda iz Darde je svim prisutnim gostima zahvalio na odazivu te što su sa svojim odazivom uljepšali 13 godina postojanja RKUD Darda iz Darde, te je sve prisutne pozvao na očuvanju jezika i kulture Roma Munčana, a ujedno da roditelji šalju svoju djecu u školi, jer je i obrazovanje vrlo važno za romsku zajednicu. Tom prigodom je izjavio: Nema odmora, nastavljamo dalje aktivno raditi,a već 4. studenog idemo u Zagreb. Edukacijsko rehabilitacijski fakultet u Zagrebu organiziraju projekciju i diskusiju filma „Razred“. 5. studenog također ove godine, pozvani smo na obilježavanje Svjetskog dana romskog jezika u organizaciji Udruge Kali Sara.Zatim budemo bili u pripremama te s ponosom, radošću i ove godine ćemo predstavljati Rome u Republici Hrvatskoj na manifestaciji „Večer nacionalnih manjina“ u Bjelovaru.

Bilo je mjesta u programu i za dodjelu zahvalnica i priznanja za učesnike i pojedince koji su pridonijeli što kvalitetnijem prezentiranju RKUD-a Darda.

Na kraju programa svi su bili pozvani na domjenak i druženje.

4