RKUD Darda, čuvar kulturne baštine roma u Hrvatskoj

Autor: Čedo Todorović

Foto: RKUD DARDA

Na uredništvo romskog portala stigao je dopis RKUD DARDA iz Darde o aktivnostima za ovu godinu koje su pred njima. Dopis prenosimo u cijelosti. Ovim putem im čestitamo na aktivom radu i prikazanju kulturne baštine Romske nacionalne manjine u hrvatskoj i želimo im uspjeha udaljnjem radu.

-1. listopad 2015.godine

Romsko kulturno umjetničko društvo Darda je u pripremama za svoj XIII GODIŠNJI KONCERT 2015. godine koji će se održati 31. Listopada 2015. godine u DOMU KULTURE u Dardi s početkom u 18 sati.

Cilj našeg koncerta je obavijestiti širu javnost o svom radu i postignutim rezultatima te prikazati plesove i pjesme kako Roma Munćana tako i plesove drugih skupina Roma s različitih geografskih područja.

Dragi prijatelji pozivamo vas 31.listopada 2015. godine na XIII GODIŠNJI KONCERT RKUD-a Darda , dođite i podržite nas jer je važno imati podršku.

“Osnažena i aktivna zajednica kao rezultat međusektorske i međugeneracijske suradnje”

Europski dom Vukovar organizira skup gdje će predstaviti rezultati projekta “Mreža mladih u zajednici” u sklopu 9. tjedna cjeloživotnog učenja u subotu, 03. listopada 2015., u hotelu Lav od 11 do 13 sati. RKUD Darda ima tu čast prisustvovati te predstaviti sebe kroz kulturno umjetnički program te predsjednik RKUD-a Darda će predstaviti rezultate rada RKUD-a .

Srpsko Kulturno umjetničko Društvo „Sveti Sava“ iz Tenje u 2015. godini održat će, „VII folklorne susrete nacionalnih manjinagrada Osijeka“. Susreti će se održati 17.10.2015.g. u 19, 00 sati. RKUD Darda će na ovoj manifestaciji predstaviti romsku nacionalnu manjinu s područja baranje.

Saborski zastupnik 12 nacionalnih manjina u RH gosp. Veljko Kajtazi organizira SVJETSKI DAN ROMSKOG JEZIKA 5. studenog 2015. godine u Zagrebu. RKUD-u Darda je pripala čast da predstavlja romsku nacionalnu manjinu na nivou Republike Hrvatske.

Pozvani smo da sa svojim folklornim ansamblom učestvujemo na manifestaciji „Večer nacionalnih manjina“ u Bjelovaru, koja će se održati u subotu, 28.11.2015. godine s početkom u 19 sati. I ove godine RKUD Darda predstavlja romsku nacionalnu manjinu na nivou RH.

4