Preminula Usnija Redžepova

Pjevačica Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini poslije duge bolesti.

Pjevačica je tri godine vodila bitku s rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedjeljak se naglo pogoršalo.

Jutros je preminula… Još jučer smo vidjeli da je to to… Imala je strašne bolove, doktori su se borili do posljednjeg trenutka, ali nije vrijedelo – kaže za “Blic” prijateljica i koleginica Usnije Redžepove, pjevačica Izvorinka Milošević.

Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju.Komemoracija će biti održana za nekoliko dana u Beogradu.

Usnija Redžepova bila je jedna od najpoznatijih pjevačica romske glazbe. Bila je poznata i kao jedna od naših najljepših pjevačica. Ostaće upamćena po čuvenim pjesmama kao što su “Rasule se kose moje”, “Živote moj”, “Niška banja, topla voda”, “O, pesmo moja”, “Ja sa juga, ti sa sjevera”, “Kazuj krčmo Džeri” i mnoge drugi.

Usnija se okušala i u ulozi glumice. Glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. Pojavila se i u filmu “Derviš i smrt” iz 1974. godine.

– Bila je veliki humanitarac i gospođa u estradnom svijetu. Izuzetan i pošten čovjek – kaže vjenčana kuma usnije Redžepove Dina Borozan Marković, novinarka u mirovini.

Usnija je rođena u Skoplju, 4. veljače 1946. Bila je udana za Svetomira Šešić, dugogodišnjeg glazbenog Urednika glazbene redakcije Prvog programa Radio Beograda koji je također preminuo od raka. Nisu imali djece.

Izvor:

http://www.blic.rs

🔥42