U Slavonsko-brodskom romskom naselju izbetonirane dvije podloge za autobusno stajalište prijevoza učenika

Dana 17. rujna U Slavonskome Brodu, u romskome naselju Mjesnog Odbora Josip Rimac izbetonirane su; dvije podloge za autobusno stajalište za prijevoz učenika O.Š Hugo Badalić. Jedna je izbetonirana u starom dijelu naselja, dok je druga izbetonirana u novome dijelu naselja. Izbetonirane podloge su veličine 6,5mx3. Nakon što će biti izgrađena i konstrukcija stajališta, autobusi voziti djecu sa navedenih stajališta u školi iz samog romskog naselja.

U izgradnji autobusnih stajališta je pomogao saborski zastupnik, Veljko Kajtazi koji je osigurao financijska sredstva iz određenih institucija, a i grad Slavonski Brod je uplatio razliku sredstava za izgradnju tih nadstrešnica, sa betonskom podlogom. Nadstrešnice su odrađene na inicijativi prethodnog predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, Roberta Radića. Predsjednik Udruženja Roma “Ludari” Rumunjskog Porijekla i prethodni predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Brod, Robert Radić i aktualni predsjednik istoimenog Vijeća Milan Mitrović, zahvaljuju saborskome zastupniku, Veljku Kajtaziju, na učinjenom, a tako i gradu Slavonskome Brodu.
“Izgradnja autobusnih stajališta u samom romskome naselju je i olakšica za same učenike koji pohađaju O.Š Hugo Badalić, jer više ne moraju stajati na otvorenom i biti zloženi velikom prometu samom ulazu u romskome naselju”, složili su se jednoglasno Robert Radić i Milan Mitrović.

Sami roditelji učenika su zadovoljni na učinjenom jer im više djeca ne moraju toliko hodatisa jednog kraja naselja 1,5 km na sami početak naselja.

🔥1