Legalizacija objekata romskog naselja u Slavonskome Brodu još je u tijeku

Autor: Čedo Todorović

Foto: Čedo Todorović

Prethodnih mjeseci je u romskome naselju Mjesnog odbora “Josip Rimac” su završeni geodetske usluge snimanja objekata, te su nekolicina mještana romskog naselja počele dobivati rješenja za plačanje “naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenog objekta” ovisno o kubikaži ili volumenu građevine. Dobivanje ovog rješenja je korak do završetka legalizacije objekata, te su mještani vrlo zadovoljni sa trenutno odrađenim stanjem prethodnog vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda.

GEOARH d.o.o koja je radila geodetske usluge snimanja objekata u svrhu legalizacije objekata romskog naselja Mjesnog Odbora “Josip Rimac”, je poslala dopis prethodnom predsjedniku  Vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, Robertu Radiću, gdje su naveli da su dana 25 svibnja završili uslugu snimanja geodetskih i arhitektonskih snimaka, za 167 kuća romskog naselja. Ujedno su naveli da uz veliku pomoć predsjednika vijeća Roberta Radića, te njegovih suradnika, Lilje Radić Stanoje Nikolić. Milan Mitrović i Čedo Todorović, su uspjeli uspješno obići i snimiti sve kuće koje su zadovoljile uvjete za legalizaciju.

Za sve kuće koje su odrađeni geodetski nimci  i snimci izvedenog stannja, su poslali u AZONIZ -Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u Zagrebu, na daljnju obradu i provedbu ozakonjenja.

Ujedno su se i zahvalili saborskome zastupniku Veljku Kajtaziju na svoj pomoći.

 

🔥1