IQ SKOR OD 162 12-godišnja Romkinja inteligentnija od Einsteina i Hawkinga

Autor: A.U.uf

Foto: Agencija Barr

Dvanaestogodišnja Romkinja Nicole Barr iz engleskog grada Harlova ima koeficijent inteligencije veći od najpoznatijih svjetskih naučnika poput Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga. Barr je na testu inteligencije osvojila 162 boda, što je svrstava u vrh ljudske populacije. Njena majka Dolly Buckland kaže da je jako rano shvatila kako je njena kćerka posebna jer je Nicole primjećivala greške u knjigama i magazinima, a bila je godinama ispred svojih vršnjaka u osnovnoj školi. “Ona je vrijedno dijete. Često ostane u školi na dodatnoj nastavi i nikada ne propušta dan. Zabavna je djevjčica koja uvijek traži još zadaće, a odlučna je da završi školu i univerzitet kako bi postala pedijatar“, kazala je Dolly.

Iako joj je u školi išlo jako dobro, i sama Nicole bila je iznenađena kada je saznala rezultate IQ testa.

“Bila sam šokirana. Sjećam se da sam u predškolskoj dobi glumila u jednoj školskoj predstavi, a kolegica koja je igrala drugu ulogu nije se pojavila. Naučila sam brzo njen tekst i odglumila dvije uloge“, kazala je Nicole.

Njen otac James Barr kazao je kako je izuzetno zadovoljan što je porodica u vijestima “iako su Romi“.

“Svako može postati akademski građanin“, rekao je James.

Prosječan IQ odrasle osobe je 100, a svi koji postignu skor od preko 140 smatraju se genijima. Jedan od najpoznatijih naučnika današnjice Stephen Hawking ima IQ od 160.

[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

 

 

0