“SKIL” PRAVI GANCI: “Ciganska mafija” i “Čokoladni reper” – najbolji ROMSKI hip-hop (VIDEO)

Foto: Facebook

Oni su Romi, hvale se da im je ritam u krvi, a ovako izgleda kad repuju

U kategoriji romskog hiphopa oni su među najboljima u regiji. Surovi su. Iskreni. Direktni! Nemaju dlaku na jeziku. Jedni repuju o geto temama, drugi o socijalnim. Neki sa bitovima miješaju zvuke trube, a neki narodnjačke trilere. Znaju da plešu. Razbijaju stereotipe o svom narodu. Dok za neke glazbenike zbog njihovih izjava nismo sigurni jesu li ili nisu Romi, oni se svojim porijeklom diče! I zaj ** ani su!

Pogledajte šampione romskog repa

1. Ciganska mafija naziv njihove pjesme ujedno je i prijevod njihovog imena oni su Gipsy mafiai kažu da su zakonu Zrenjaninu. Gangsterski zonfa”: Zato biraj tvoje riječi, nas ne možeš spriječiti, ciganska mafija što dalje bježi! Ove riječi nisu rime, samo čista istina, da ja sam taj koga imate u mislima.” Skil pravi ganci’ , treba se bojati. Ne treba mi utoka, ja lirikom te gazim!

2. Bit i trubači iz komšijske Hrvatske skupina Euro black nationdolazi iz romskog naselje u baranjskom mjestu Darda, blizu Osijeka u Hrvatskoj. Pjevaju pjesmu: Doma nema mjesta“. Njihov stil je mješavina Guče i hiphopa: Ja volim geto, živim u getu. Ulica me rodila, s vama s eto. Koračaš cestama, putevi se suze. Život je takav, brate, nemaš ni za pljuge’. Pogledaš okolo , rulja samo ruje‘. Ružna je spika’, brate daleko se čuje!

3. Čokoladni reper iz Novog Sada stiže umjetnik Muha Blackstazy“. O socijalnim temama govori ovako:

Čokoladni reper, sve i svašta radi, od posla na veliko crkava od gladi. Noću ribe muva, pomalo se duva, privatno na ulici red i zakon čuva!

4. U X faktorusu sve oduševili. Repuju na materinjem jeziku, a umjesto soul dionica, njihov pjevač koristi narodnjačke trilere tipično romske. O sebi sastav Roma sijamkaže

: Svi pričaju o tome da ne idemo u školu, da lažemo, da krademo i sve te klišeje. Hoćemo preko naše glazbe da im odgovorimo mi isto znamo da pjevamo, da repujemo, da idemo u školu, imamo normalan posao. Skupina smo Roma sijam, što znači Romi smo ljudi smo. Predstavljamo vam romski hip hop

5. “Faca u Kostolac – bre!” – za kraj legenda, reper iz Kostolca. Znate već svi njegove rime: “Iz zatvora izlazim, ulicom šetam. Vozim Mercedes – devojke gledaju. Kažu: ‘Ah, ah…’ Ja ih ne čujem – idem za Englesku da sretnem Eminema!”

Izvor:

http://www.srbijadanas.com

🔥16