Radionice akcijskih planova za nacionalnu manjinu Roma za Primorsko-goransku županiju

Autor: Iva Blažević

U prostorijama Primorsko-goranske županije danas i sutra se održavaju radionice u sklopu projekta Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj za izradu županijskih akcijskih planova za nacionalnu manjinu Roma.
Program Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj (UNDP) provodi projekt izrade županijskih akcijskih planova za Rome u četiri županije: Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj i Koprivničko-križevačkoj.

Projekt je zamišljen kao niz interaktivnih radionica. Radionice se odvijaju na dvije razine: prvoj, u kojoj sudjeluju predstavnici romske nacionalne manjine u županiji, gdje se ocjenjuje stanje Roma, njihove potrebe i problemi.
Druga razina radionica podrazumijeva sudjelovanje predstavnika romske zajednice, ali i predstavnika županije i institucija aktivnih na teritoriju županije kao što su policijska uprava, Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ), županijski Zavod za javno zdravstvo, obrazovne institucije, centri za socijalnu skrb i mnogi drugi.

Cilj projekta je da se kroz ove dvodnevne događaje prikupi što više informacija i kreira kvantum informacija potreban za izradu prijedloga akcijskih planova za Rome u županijama. Neka od temeljnih pitanja koja će biti obrađena su prostorno i komunalno uređenje naselja i pravo na stanovanje, socijalna zaštita i zapošljavanje, zdravstvena zaštita i obrazovanje.
Radionice će moderirati Ante Martić koji će ujedno izraditi i prijedloge akcijskih planova, te Kristijan Grđan.

Izvor:

http://www.rijeka.hr

Radionice akcijskih planova za nacionalnu manjinu Roma - Rijeka (1)

[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

🔥1