Izvještaj o manifestaciji “Hrvatska volontira 2015”

– Udruženje Roma “Ludari” Rumunjskog porijekla je isto sudjelovalo u manifestaciji “Hrvatska volontira 2015”. Manifestacija udruženja Roma “Ludari” Rumunjskog porijekla se nalazi na 34-oj stranici izvještaja u rubrici Istočna Slavonija.

U razdoblju od 18. do 23. svibnja 2015. godine održana je manifestacija Hrvatska volontira u kojoj od 2011. godine okupljamo građane i organizacije kako bi promovirali i razvijali volonterstvo u Hrvatskoj.

Hrvatska volontira 2015. okupila je 158 organizatora volontiranja koji su u oko 60 gradova proveli 237 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 3.196 volontera poklonilo je 13.751 volonterskih sati svojim zajednicama. Ukupan broj volontera i organizacija je znatno veći, ali je provedba mnogobrojnih aktivnosti planiranih za provedbu na otvorenom odgođena za lipanj zbog kiše koja je neprestano padala.

Fokus ovogodišnje manifestacije bio je podsjetiti na vrijednosti volontiranja i dobrobit koje ono donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini.

Od ponedjeljka do subote, građani diljem Hrvatske su u sklopu manifestacije trenirali svoje srce na različite načine – volontiranjem na akcijama uređenja okoliša, radionicama na temu volontiranja, kulinarstva, ekologije i izrade ukrasnih predmeta, na aktivnostima promoviranja zdravog načina života te volontiranjem na sajmovima i različitim akcijama solidarnosti.

Detaljan izvještaj o svim održanim aktivnostima diljem Hrvatske popraćen s mnoštvom fotografija te finalni podatci o uspješnosti manifestacije nalaze se na sljedećem linku:

IZVJEŠTAJ O MANIFESTACIJI HRVATSKA 

Hrvatska je i ove godine volontirala za jaču i tolerantniju zajednicu!

Veliko hvala svima koji su podržali provedbu kampanje i manifestacije Hrvatska volontira 2015., a posebno hvala svim volonterkama i volonterima
koji su odvojili svoje vrijeme i pokazali veličinu i vrijednost volontiranja za naše bolje sutra!

Pozivamo vas da nam se pridružite u izgradnji boljeg društva i u godinama koje slijede.

Vaš VCZ

Izvor:

http://www.vcz.hr

[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

 

🔥0