U Zagrebu održan okrugli stol na temu „Izvještaj o provedbi alternativnog praćenja provođenja NSURH 2013-2020“

U okviru projekta „Projekt za zagovaranje uključivanja Roma“ kojeg provode Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar, Institut STINE iz Splita i Udruga romskog prijateljstva LUNA iz Belog Manastira, u Zagrebu je 03. srpnja 2015. godine organiziran posljednji okrugli stol na temu „Izvještaj o provedbi alternativnog praćenja provođenja nacionalne strategije za uključivanje Roma u Republici Hrvatskoj od 2013. do 2020“. Svrha ovog okruglog stola bila je predstaviti rezultate alternativnog praćenja provedbe mjera za uključivanje Roma na lokalnoj i regionalnoj razini u 5 županija u kojima se provodi projekt.

Tijekom okruglog stola predstavljen je Skupni izvještaj praćenja provedbe NSUR, koji je rezultat procesa praćenja provedbe mjera Nacionalne strategije za uključivanje Roma i pripadajućeg Akcijskog plana. Pored toga, predstavljen je i priručnik za „Alternativno praćenje i zagovaranje provođenja Nacionalne strategije za uključivanje Roma 2013. – 2020. – Smjernice za lokalne romske aktiviste i predstavnike“.

Rezultate praćenja predstavili su romski suradnici iz 5 županija: Bojan Balog, predsjednik udruge „Za boljitak Roma Međimurja“ iz Goričana, Franjo Horvat iz udruge Roma „Korak po Korak“ iz Koprivnice, Čedo Todorović iz Udruge Roma rumunjskog porijekla „Ludari“, Tamara Bošnjak, volonterka Udruge romskog prijateljstva LUNA iz Belog Manastira i Stanoje Nikolić iz udruge Romski kulturni centar iz Siska.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici ministarstava, romske zajednice, predstavnici regionalnih vlasti, institucija, obrazovnih institucija, državnih agencija te romskih udruga.

Izvor:

https://www.facebook.com

U Zagrebu održan okrugli stol na temu -Izvještaj o provedbi alternativnog praćenja- (4)
« od 4 »

[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

0