U brodskom naselju pronađeno leglo zmija

Autor: A.P./SBplus

Stanovnici Romskog naselja u strahu su kako ovo nije jedino zmijsko leglo. A bez obzira je li riječ o bjelouški ili otrovnoj riđovki, strah je teško suzbiti, kao i brigu za najmlađe.

SLAVONSKI BROD – U Romskom naselju otkriveno je leglo zmijski jaj tvrde tamošnji mještani koji uplašeni čekaju obećanu pomoć.

– Jutros kad sam izlazio iz kuće vidio sam zmiju koju nisam nikako uspio otjerati. Stalno se okretala i vraćala i na kraju otišla pod kolni ulaz. Kad smo podigli kamen s ulaznog mosta imali smo što vidjeti. Gomilu jaja – kaže Stanoja Lukić, koji je uplašen za svojih dvoje djece.

Strah ne kriju niti ostali stanovnici Romskog naselja.

– Alrmirali smo sve službe. Zvali smo Grad, komunalne redare, 112. Sada čekamo pomoć iz Centra 112, oni su obećali poslati pomoć kako bismo uklonili ovo leglo – kaže Čedo Todorović,  predsjednik Romskog centra za promicanje zaštite ljudskih prava.

– Obavijestili smo i “zmijolovca” Darka Karamazana, koji kaže kako sumnja da je riječ o bjelouškama, no nas je strah da je ipak riječ o riđovkama. Rekao je da ništa ne diramo i da će on doći kako bi se utvrdilo točno o kojoj vrsti zmija je riječ. Ono što vidimo je da iz nekih jaja izlaze zelenkaste zmije – dodaje Todorović, kazavši kako su im pristigli i ljudi koji su angažirani na poslovima javnih radova, kako bi im pomogli malo pokositi okolnu šikaru.

Naime, stanovnici Romskog naselja u strahu su kako ovo nije jedino zmijsko leglo. A bez obzira je li riječ o bjelouški ili otrovnoj riđovki, strah je teško suzbiti, kao i brigu za najmlađe.

🔥2