Romi u Sitnicama dobili besplatni internet i ljetno kino

Djelatnici PU Međimurske i PP Mursko Središće u ponedjeljak su u romskom naselju Sitnice postavili svoj Preventivni mobilni centar sa dvije osnovne teme – “Manje oružja, manje tragedija” i “Preventivno i oprezno ponašanje u upotrebi interneta”.

Dijelili su brošure i letke sa savjetima za djecu mladež i roditelje o nenasilničkom ponašanju. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije također se uključio u akciju letkom o novim drogama iznoseći činjenice koji bi svaki roditelj morao znati, javlja Muralist.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (Norway Grants) te ZAMAH Regionalni centar za lokalni razvoj omogućili su romskom naselju besplatni internet putem Wi-Fi mreže te kompletnu aparaturu za ljetno kino.

S obzirom na slobodan pristup internetskim mrežama djelatnici PU Međimurske upoznali su djecu, a i starije mještane naselja o pogodnostima, ali i opasnostima koje donosi ovakav pristup inernetu.

Uz predstavnike PU Međimurske i PP M. Središće ovom edukativnom i veoma potrebitom susretu, prisustvovali su i zamjenica župana Sandra Herman i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Izvor:

http://www.emedjimurje.hr

Romi u Sitnicama dobili besplatni internet i ljetno kino (9)
« od 9 »

[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

2