U Čakovcu je organiziran okrugli stol na temu „Izvještaj o provedbi alternativnog praćenja provođenja nacionalne strategije za uključivanje Roma u Republici Hrvatskoj od 2013. do 2020

U okviru projekta „Projekt za zagovaranje uključivanja Roma“ kojeg provode Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar, Institut STINE iz Splita i Udruga romskog prijateljstva LUNA iz Belog Manastira, u Čakovcu je organiziran okrugli stol na temu „Izvještaj o provedbi alternativnog praćenja provođenja nacionalne strategije za uključivanje Roma u Republici Hrvatskoj od 2013. do 2020. – Međimurska i Koprivničko-križevačka županija“. Svrha ovog okruglog stola bila je predstaviti rezultate alternativnog praćenja provedbe mjera za uključivanje Roma na lokalnoj i regionalnoj razini u Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Tijekom okruglog stola predstavljen je radni materijal izvješća, koji je rezultat procesa praćenja provedbe mjera Nacionalne strategije za uključivanje Roma i pripadajućeg Akcijskog plana. Pored toga, predstavljen je i priručnik za „Alternativno praćenje i zagovaranje provođenja Nacionalne strategije za uključivanje Roma 2013. – 2020. – Smjernice za lokalne romske aktiviste i predstavnike“.

Rezultate praćenja predstavili su Bojan Balog, predsjednik udruge „Za boljitak Roma Međimurja“ iz Goričana i Franjo Horvat iz udruge Roma „Korak po Korak“ iz Koprivnice. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici romske zajednice, predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti s područja dvije županije, gradskih institucija, obrazovnih institucija te romskih udruga.

Izvor:

http://www.center4peace.org

11699034
« od 4 »

[bha size=’468×60′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

🔥6