Bolji položaj nacionalnih manjina u Zaječaru

Položaj romske nacionalne manjine u Zaječaru, kao i formiranje Vijeća za međunacionalne odnose bile su neke od tema današnjeg sastanka u Gradskoj upravi, o kojima su razgovarali pomoćnik gradonačelnika Zaječara Srđan Marjanović i predsjednik Nacionalnog savjeta Roma Vitomir Mihajlović sa članovima zaječarskog udruženja.

“Razgovarali smo o problemima s kojima se pripadnici romske nacionalne manjine suočavaju. Pokrenuli smo mnoga pitanja i nadam se da ćemo u budućnosti riješiti neke probleme u suradnji s Nacionalnim savjetom Roma”, rekao je Miljan Rašić, predsjednik Društva Roma Zaječar.

“Nedavno je formiran Savjet za međunacionalne odnose koji ima vrlo važnu ulogu, a to je rješavanje pitanja nacionalnih manjina na teritoriji grada Zaječara. Posebno je zadovoljstvo imati pripadnike romske nacionalne manjine u tom Vijeću”, poručio je Vitomir Mihajlović, predsjednik Nacionalnog savjeta Roma.

“Želja nam je da poslije dužeg vremena vratimo funkciju koordinatora za romska nacionalna pitanja, koji bi bio veza između lokalne samouprave i Roma u Zaječaru. U dogovoru s Nacionalnim savjetom Roma u buduće preko Savjeta za međunacionalne odnose mnogo ćemo lakše rješavati probleme”, istaknuo je Srđan Marjanović, pomoćnik gradonačelnika Zaječara.

Marjanović je dodao da prema službenim podacima na području grada Zaječara ima više od 300 pripadnika romske nacionalne manjine.

Izvor:

http://www.zajecar.info

🔥2