Vesić: Iz “divljih naselja” u 68 novih stanova

Autor: Tanjug

Do kraja oktobra biće obezbeđeno 68 novih stanova za stanovnike nehigijenskih naselja, ali i škole i mogućnost zapošljavanja, najavio je danas gradski menadžer Beograda, Goran Vesić.

Vesić je rekaoda nadležni vode računa da se u okolini objekata u kojima će živeti navedena lica stvore mogućnosti za njihovo zapošljavanje i za školovanje dece.

Kako je saopštila Gradska uprava, danas je održan deveti sastanak Koordinacionog tela za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki rit i Kijevo.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo tempom kojim se razvija projekat izgradnje zgrada za raseljavanje lica iz neformalnih naselja.

“Pre godinu i po dana, kada je formiran Privremeni organ, projekat je bio skoro zaustavljen i pretila je opasnost da ga Beograd ne iskoristi. Zahvaljujući velikom angažovanju Skupštine grada, delegacije EU i UNOPS-a završeni su objekti u Orlovskom naselju, početkom avgusta biće završen objekat u Jabučkom ritu, a do kraja oktobra će biti završen objekat u Mislođinu”, rekao je Vesić.

Vesić koji je predsednik Koordinacionog tela, naveo je i da će sa ta dva nova objekta imati 68 novih stanova za navedena lica.

Grad Beograd će, dodao je, nastaviti da rešava navedeni problem zajedno sa partnerima EU, UNOPS i EIB, a veruje i da Beograd postaje pozitivan primer u ovom delu Evrope.

Na sastanku je usvojen izveštaj o lokacijama Jabučki rit, Mislođin i Zemun polje namenjenim za izgradnju socijalnih stanova, izveštaj o konsultacijama sa lokalnim zajednicama i izveštaj o dodatnim sredstvima iz IPA fondova 2014. godine.

Kako je saopšteno, na sastanku je predstavljena konačna rang-lista konkursa za izbor korisnika socijalnog stanovanja i stanovanja u zaštićenim uslovima a na osnovu Akcionog plana.

Zahvaljujući projektu, stanove će dobiti 12 porodica iz novoformiranih naselja, čije se useljenje očekuje krajem maja ove godine.

Izvor:

http://mondo.rs

0