RKUD Darda iz Darde održala mini koncert povodom Svjetskog dana Roma

Autor: Čedo Todorović

Jučer je u Dardi održan mini koncert povodom Svjetskog dana Roma. Organizator kulturne manifestacije je RKUD Darda iz Darde sa predsjednikom Jovicom Radosavljević. Pokrovitelj Svjetskog dana Roma je Savjet za Nacionalne Manjine. Povodom Svjetskog dana Roma održan je kratki ali bogat program. Nastupili su RKUD DARDA iz Darde sa svoje dvije koreografije “Logovac” i “Djevojačka” i RKUD “Ludari” iz Slavonskoga Broda sa svoje dvije koreografije “Žoku alu Brođankilor” i “Švalerancija”.

Osim plesa članovi RKUD Darda Valentino Sečić i Elizabeta Takač su održali i dvije recitacije. David Balog je predstavio projekt “Romski ovoreni muzej”, dok je Svetlana Todorović pročitala posvečeno pismo romskoj pjevačici Vidi Pavlović, koja je proglašena kraljicom romske muzike. Vida Pavlović je rođena je 1945 u mjestu Futog, Srbija, a umrla je 2005 godine u Beogradu. Iza sebe je ostavila preko 500 000 primjeraka muzike.

Mladi dječak emanuel Rajnović je nazočne razveselio sa sviranjem violine. Na kraju kulturne manifestacije su podijeljene zahvalnice.

Nakon cjelokupnog programa održano je druženje uz prigodni ples i večeru.

Jovica Radosavljević je na facebook profilu RKUD Darda napisao: Ovim putem želimo se zahvaliti našim dragim prijateljima, braći i sestrama iz Slavonskog Broda “Udruženja Roma “Ludara” što su svojim nastupom uveličali naš mini koncert. Želimo se zahvaliti i ljudima (publici) koji su nas došli podržati.

RKUD Darda iz Darde održala mini koncert povodom Svjetskog dana Roma (129)
« od 124 »
0