Natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih usmjeren prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je natječaj za financiranje projekata usmjerenih prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima u RH i to u sljedećim područjima:

1. Prevencija nasilja među mladima (nenasilno rješavanje sukoba među mladima, edukacije o prihvaćanju različitosti među mladima i dr.)
2. Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima
3. Prevencija elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima (projekti usmjereni zaštiti djece od opasnosti kojima se izlažu prilikom korištenja računala, Interneta i drugih sredstava komuniciranja na daljinu, prevencija nasilja na društvenim mrežama s naglaskom na prevenciju govora mržnje i dr.)
4. Prevencija nasilja nad djecom (prevencija emocionalnog, tjelesnog i seksualnog nasilja nad djecom, prevencija zanemarivanja i tjelesnog kažnjavanja)
5. Prevencija nasilja među djecom (podrška nenasilnom rješavanju sukoba među djecom, edukacije o prihvaćanju različitosti među djecom i dr.)
U sklopu ovog natječaja ukupno je planirano 3.500.000,00 kuna .Najmanji iznos sredstava po projektu je 50.000 , a najveći 150.000,00, kuna.
Rok za prijavu projekata i programa je 29. svibanj 2015. Natječajnu dokumentaciju treba poslati preporučeno poštom, putem dostavljača ili osobno onoj regionalnoj zakladi koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti
( Zaklada Zamah , Zaklada Slagalica , Zaklada Kajo Dadić i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva ).

Više o natječaju kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Izvor:

http://programsalter.hr

🔥1