Posjeta Saborskoga zastupnika romskome naselju u Slavonskome Brodu

Autor: Čedo Todorović

Dana 16-og travnja Slavonski Brod je posjetio saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Svrha posjeta je bila sastanak sa gradonačelnikom grada Slavonskoga Broda, Mirkom Dusparom, zbog postavljanja 3 kontejnera u romskome naselju koja bi bila korištena za ambulantu, za edukaciju djece predškolske  dobi i za društvene djelatnosti. Osim saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija i gradonačelnika grada Slavonskoga Broda Mirka Duspare, na sastanku su bili nazočni, dogradonačelnik grada Slavonskoga Broda, Hrvoje Andrić, iz Ministrastva Gospodarstva, ravnateljstvo za robne zalihe, Samir Šehinović i Dijana Borković i predsjednik vijeća Romske nacionalne manjine Robert Radić.

U kratkom razgovoru sa predsjednikom vijeća Romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, Robertom Radićem, koji je napomenuo da osim postavljanja kontejnera, izrada nadstrešnica u naselju, te odmuljavanjem kanala, čija je sredstva osigurao saborski zastupnik Veljko Kajtazi, grad Slavonski Brod će odraditi i postavljanje javne rasvjete gdje je nema te produžetak asfaltiranja cesta u romskome naselju, ali prije asfaltiranja, postojeće ceste če se obnoviti sa tucanikom.

Nakon održanog sastanka sa gradonačelnikom Slavonskoga Broda, Mirkom Dusparom, i predstavnicima grada Slavonskoga Broda, Saborski zastupnik, Veljko Kajtazi , dogradonačelnik Slavonskoga Broda, Hrvoje Andrić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Slavonskog Broda, Damir Klaić, iz Ministrastva Gospodarstva, ravnateljstvo za robne zalihe, Samir Šehinović i Dijana Borković su posjetili romsko naselje Mjesnog Odbora “Josip Rimac”.

Posjetu su dočekali predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine, grada Slavonskoga Broda, Robert Radić, sa svojim članovima u suradnicima Saborskoga zastupnika. Gdin saborski zastupnik Veljko Kajtazi, je prisutnim mještanima romskog naselja rekao da će se u naselju donijeti 3 kontejnera, gdje će biti smještena ambulanta, dok se ne završi izgradnja društvenog doma. U naselju će se odraditi i dvije nadstrešnice za djecu koja pohađaju školu, raditi će se i na odmuljavanju odvodnih kanala. Robert Radić, predsjednik vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, je sve prisutne obavjestio isto da grad Slavonski Brod radi i na izgradnji društvenog doma, prva faza je rješavanje ishođenja dokumentacije i građevinske dozvole koju grad Slavonski Brod financira. U drugoj fazi će se ići ka izgradnji društvenog doma. Grad Slavonski Brod raditi če na produživanju javne rasvjete, obnavljanje cesta sa tucanikom, te asfaltiranje istih.

« od 5 »
🔥5