Incident u Paragu: Vatrogasce gađali ciglom, napali i vrijeđali

Objavljeno na portalu emeđimurje 06.04.2015.

U Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec u nedjelju, na Uskrs, nešto poslije 16 sati stigla je dojava o požaru drvarnice u romskom naselju Parag.

Odmah nakon zaprimljenog poziva četiri vatrogasca s navalnim vozilom krenulo je na intervenciju kako bi ugasilo vatrenu stihiju. Približavajući se mjestu požara na samom ulasku u Parag u vozilo im je najprije bačena cigla kojom prilikom je nastala udubina na vatrogasnom vozilu.

Kako im je humana zadaća spašavati imovinu i ljudske živote vatrogasci su krenuli dalje i počeli gasiti požar. U tom je trenutku došlo do novog incidenta i fizičkog nasrtaja jednog mještanina Paraga na voditelja smjene. Nastavilo se verbalnim napadima uz vrijeđanje i psovanje, kazali su nam u JVP Čakovec.

Na mjesto nemilog događaja stigla je policija koja će protiv nasilnika podnijeti prijave. – Žalosno je da u Parag moramo dolaziti s policijom. Ovakvi napadi na vatrogasce su za svaku osudu. Iako smo za svoj posao plaćeni, mi se bavimo humanim radom i nikako ne zaslužujemo da nas se na ovakav način napada i vrijeđa – kažu ogorčeni vatrogasci.

Izvor:

http://www.emedjimurje.hr

0