Koncertom obilježavaju Svjetski dan Roma

U prostorima dvorane sutra će biti održan koncert na kojem će nastupiti i 80-ero mališana koji su pohađali plesnu i pjevačku radionicu.

SLAVONSKI BROD – Povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma Udruženje Roma „Ludari” rumunjskog porijekla organizira koncert koji će biti održan sutra, 9. travnja u Kazališno koncertnoj dvorani “Ivana Brlić Mažuranić” s početkom u 19.30 sati.

Partneri u organizaciji koncerta su Fakultet za odgojno obrazovne znanosti Slavonski Brod, Brodski harmonikaški orkestar „Bella pl. Panthy” te Hrvatski školski muzej iz Zagreba.

Na koncertu će se, s plesnom koreografijom i pjevačkim nastupom, publici predstaviti i 80-ero mališana koji su od 30. ožujka do 3. travnja pohađali radionice pri Fakultetu za odgojno obrazovne znanosti.

Zahvaljujući projektu “Pruži ruku pomoći mladim Romima”, koji Udruženje Roma “Ludari” rumunjskog porijekla trenutno provodi, potpisana je suradnja sa Fakultetom za odgojno obrazovne znanosti Slavonski Brod, a za sutra najavljeni koncert je samo pokazatelj kvalitetne suradnje te promicanje demokracije i integracije romske zajednice u civilno društvo.

Izvor:

http://www.sbplus.hr

🔥0