Sramotan čin lopovluka

Stav romskog portala je da se ovakav čin treba osuditi, te lopovu zakonsku kaznu odrediti. Neka nadležne institucije odrade svoj posao.

Prenosimo priču sa 035portal.hr.

DNO DNA Lopov na biciklu pokrao Kristinu Terihaj

Gotovo nevjerojatno zvuči dokle seže ljudska pokvarenost i bezobrazluk. Naime, našoj sugrađanki Kristini Terihaj, jučer je oko 19 sati ispred biljne ljekarne ukraden novčanik. Kristina je osoba s invaliditetom i gotovo nevjerojatno zvuči koliko je lopov bio drzak, jer novčanik joj je ukraden iz košare koja se nalazi na njezinim mobilnim invalidskim kolicima. U molbi koju je uputila medijima Kristina navodi  

– Lopov je Rom na bijelom biciklu ukrao mi je torbicu iz košare, u kojoj su mi bili svi dokumenti te novci, molim vas ukoliko netko pronađena dokumente na ime Kristina Terihaj da javi policijskoj postaji. Unaprijed hvala!

Osim što je ostala bez novaca i dokumenata, pred Kristinom će se naći velike i gotovo nepremostive prepreke. Naime, ukoliko Kristina bude morala vaditi nove dokumente, ‘avantura’ poništavanja i vađenja novih dokumenata gotovo je nerješiva arhitektonska barijera, budući da ‘Milovićka’ nema osiguran pristup invalidima. 

Nadamo se kako će proraditi savjest lopova i kako će bar dokumente ostaviti na nekom vidljivom mjestu kako bi ih netko pronašao. 

Foto: In portal

Izvor:

http://www.035portal.hr

0