Poziv za mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila poziv za
mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je poziv za mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu.Temeljem Poziva Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva odabrat će do 10 mladih blogera/-ica između 18 i 30 godina koji će zajedno raditi na kampanji za spriječavanje govora mržnje na Internetu u Hrvatskoj.Prednost će imati mlade osobe koje pišu blogove no prijaviti se mogu i one mlade osobe koje bi željele započeti s pisanjem bloga, a do sada su se istakle pisanim uradcima (eseji, pripovjetke i sl.) kroz koje su se zalagali za spriječavanje govora mržnje.

Od odabranih sudionika/-ca očekuje se sudjelovanje na 3 trodnevne radionice u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom 2015. godine, sudjelovanje u zajedničkom osmišljavanju kampanje za spriječavanje govora mržnje na Internetu u Hrvatskoj te individualni angažman u promicanju tolerancije i spriječavanja govora mržnje kroz pisanje blogova.

Troškove održavanja radionice kao i sve putne troškove te troškove smještaja, prehrane i drugih osnovnih troškova za mlade blogere snosi Nacionalna zaklada iz Programa za civilno društvo u sklopu Fondova EGP i Kraljevine Norveške.

Rok za prijavu: do 18. ožujka 2015. godine.

Više informacija o Pozivu kao i potrebnu dokumentaciju za prijavu možete pronaći ovdje .

Izvor:

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

0