Tragedija kod Osijeka Ručna bomba ubila majku i dječaka. Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Majčina hrabrost: Trudna legla na bombu da bi spasila djecu

Piše: Željko Garma

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

SPASILI CURICU: Indiri (8) čelična kuglica ručne bombe ostala je kod desne dušnice. Preživjela je. U eksploziji su joj poginuli majka (36) i brat (7).

Indira Hadža (8), koja je u subotu ranjena u eksploziji ručne bombe u svojoj kući u Bijelom Brdu, preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji osječkih kirurga.

Naime, njoj je čelična kuglica iz ručne bombe M75 prošla kroz srce i ostala kod desne dušnice.

– Ono što možemo reći je da je malena dobro i stabilno, samostalno diše i kontinuirano pratimo njezino stanje. U ovome trenutku bilo bi opasno vaditi tu kuglicu te je do daljnjega nećemo dirati. Kolege koje su bile dežurne u trenutku dolaska djevojčice odradile su odličan posao, što i ne čudi s obzirom na iskustva koja imamo iz vremena Domovinskog rata – rekao nam je pročelnik Odjela za kardijalnu kirurgiju KBC-a Osijek dr. Ranko Ugljen.

Djevojčica Indira još uvijek se oporavlja na Jedinici intenzivne njege. Nakon dva dana u komi, probudila se u ponedjeljak. 
Prema Ugljenovim riječima, vađenje malih čeličnih kuglica iz tijela nije neophodno ukoliko ne ugrožavaju vitalne životne funkcije.

Za malenu Indiru susjedi iz Bijelog Brda, koji su dotrčali u njihovu kuću nakon što su čuli eksploziju, tvrde da je djevojčica i tako ranjena uspjela iz kuće iznijeti svoju dvogodišnju sestricu.

Nevjerojatnu hrabrost, pričaju, pokazala je i njezina majka, koja je u 3. mjesecu trudnoće legla na bombu kako bi spasila svoju djecu.

U policiji ni u ponedjeljak nisu znali ništa više o nepoznatom počinitelju, koji je ostavio bombe na igralištu na rubu sela. Nije gotova ni obdukcija tijela poginulog dječaka Samira (7) i njegove mame Zafire Hadža (36).

Još istražuju kako je ručna bomba, od koje su u subotu poginuli Samir i Zafira te ranjeni sestra Indira i braća Valentino (9) i Jasmin (5), stigla u njihovu kuću.

Izvor:

http://www.24sata.hr

🔥0