Konferencija “Kvalitetno obrazovanje za romsku djecu”, Zagreb, 17. veljače 2015.

17. veljače 2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Donje Svetice 38, Zagreb

Konferencija pod nazivom „Kvalitetno obrazovanje za romsku djecu” će se održati 17.veljače 2015. u Zagrebu, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta s početkom u 10:00 sati.

Na konferenciji očekujemo oko stotinu stručnjaka u području odgoja i obrazovanja, kao i inkluzije i prava romske djece – odgajatelja, učitelja, stručnih suradnika, ravnatelja, istraživača, aktivista, predstavnika romskih organizacija, predstavnika lokalnih i državnih vlasti te međunarodnih organizacija.

Konferencija će objediniti tri događanja:

Predstavljanje rezultata istraživanja ‘Socijalno uključivanje djece romske nacionalne manjine u ranom djetinjstvu +’ (Romani Early Childhood Inclusion – RECI +), koje je proveo Institut društvenih znanosti Ivo Pilar u suradnji s Mrežom fondacija Otvoreno društvo (OSF), UNICEF- om i Fondom za obrazovanje Roma (REF);

Završnu konferenciju projekta „Kvalitetno obrazovanje za romsku djecu” kojega je provelo Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’ u partnerstvu s Osnovnom školom Orehovica iz Orehovice i Osnovnom školom Tomaša Goričanca iz Male Subotice u šest međimurskih osnovnih škola s ciljem podizanja kvalitete obrazovanja romske djece;

Predstavljanje kampanje „Vidiš li me? Dikhes lji man? Da li m vez?” Mreže podrške romskoj djeci REYN- Hrvatska i predstavljanje lokalnih zagovaračkih akcija za prava romske djece koje se provode u sklopu Mreže.

Za sve informacije vezane za konferenciju nas možete kontaktirati putem maila asja@korakpokorak.hr ili broja telefona 01 4854 935.

Program konferencije preuzmite OVDJE

Izvor:

http://www.korakpokorak.hr/

 

0