Predstavljen projekt “Pruzi ruku pomoći mladim Romima”

U Slavonskome Brodu, predstavljen projekt “Pruži ruku pomoći mladim Romima”.

Autor: Čedo Todorović

U Slavonskome Brodu, održana konferencija za novinare povodom otvaranja projekta pod nazivom “Pruži ruku pomoći mladim Romima”.

Prenosimo tekst sa web stranice Udruženja Roma “Ludari” Rumunjskog porijekla.

Krajem 2014. Godine Udruženje Roma “Ludari” rumunjskog porijekla je  odobren projekt usmjeren Zakladi “Hrvatska za djecu”. Zaklada “Hrvatska za djecu” financira projekte usmjerene podupiranju i poboljšanju kvalitete života djece.  Projekt pod nazivom “Pruži ruku pomoći mladim Romima”  je pilot program izvaninstitucionalnog obrazovanja romske djece te pomoć u pisanju zadaće i savladavanju školskog gradiva.

Projekt traje cijelo drugo polugodište . Vrijednost odobrenih sredstava Zaklade iznosi 95.000.00 kn, a pošto se planiraju zaposliti i tri romska pomagača predan je Zahtjev i HZZ-u za sufinanciranje zapošljavanja istih.  U suradnji sa  Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer, Učiteljski fakultet u Slavonskom Brodu dogovoreni su volonteri koji će pomoći u realizaciji projekta. Pošto su ciljana skupina djeca, čiji je maternji jezik rumunjski  te ne mogu razumjeti i savladati neke dijelove gradiva, planirano je zapošljavanje romskih pomagača. Isti će im objasniti školsko gradivo na rumunjskom te im uz suradnju  volontera  pomoći u pisanju zadaće i savladavanju gradiva.Na taj način će, u konačnici, romska djeca poboljšati svoj uspjeh u školi i usavršiti hrvatski jezik.

Izvor:

http://www.udruzenjeroma-ludari.com

« od 7 »
3